Våra områden

Karta
 

Järpen

Järpen är Centralorten i Åre Kommun med 1500 invånare. Det är ett litet samhälle med all tänkbar service. Du bor vid skog, sjö och älv med utsikt över fjällen. Samtidigt har du ett väl fungerande samhälle med gångavstånd till allt du behöver.
Områdesbild
 
Stäng
 

Mattmar

Där dalen öppnar upp sig och visar den mest fantastiska utsikt ligger Mattmar. Med sin placering mitt mellan Åre och Östersund är den perfekt för stadsbon som vill ha nära till fjället, för barnfamiljerna som vill ha ett tryggt ställe för sina barn.
Områdesbild
 
Stäng
 

Hallen

Vid Storsjöns strand, i hjärtat av Jämtland, ligger Hallenbygden. Närheten till vatten, skog och fjäll är anledningen till att turisterna strömmar hit men också den stora anledningen till att många människor väljer att bosätta sig här.
Områdesbild
 
Stäng
 

Storlien

Storlien i Jämtlandsfjällen erbjuder stor variation i riktig kalfjällsmiljö. Storlien har anor ända från 1882, atmosfären är genuin och runt orten reser sig kända fjälltoppar som Blåhammaren och Sylarna.
Områdesbild
 
Stäng
 

Mörsil

Mörsil ligger vacker vid Indalsälven och har delvis en bebyggelse med stort kulturhistoriskt värde.
Områdesbild
 
Stäng
 

Åre

Åre by ligger mitt i Sveriges främsta upplevelse område. Turismen är den dominerande näringsgrenen och den har utvecklats starkt alltsedan järnvägens tillkomst på 1800-talet. Näringslivet i övrigt är också mycket livaktigt och antalet företag per invånare är bland de högsta i landet.
Områdesbild
 
Stäng
 

Kall

Kallbygden består av ett antal byar nordväst om Järpen. Området erbjuder en underbar blandning av fjäll, sjöar, odlad jord och orörd vildmark.
 
Stäng
 

Undersåker

Undersåker ligger mitt i Åredalen med flera skidområden i närområdet. Här väljer många barnfamiljer att bo, vilket gör att skolan och barnomsorgen är väl utbyggd, samtidigt som den viktigaste kommersiella servicen finns tillgänglig.
Områdesbild
 
Stäng
 

Duved

Duved som tillhör Åre församling ligger vid foten av Mullfjället, granne med Åreskutan. Här hittar du Årefjällens vänligaste by.
Områdesbild
 
Stäng
 
Karta
 

Åre, Duved, Undersåker, Kall, Järpen, Mörsil, Mattmar och Hallen. Årehus AB äger och hyr ut lägenheter och verksamhetslokaler på dessa orter. Vi har inga lägenheter i Mattmar och Storlien. Letar du efter boende, butikslokal eller kontor i dessa trakter har du kommit rätt. Klicka på respektive område du är intresserad av.


 
Copyright © 2017 Årehus AB