Storlien

Storlien i Jämtlandsfjällen erbjuder stor variation i riktig kalfjällsmiljö. Storlien har anor ända från 1882, atmosfären är genuin och runt orten reser sig kända fjälltoppar som Blåhammaren och Sylarna.

Det är vackert och bidrar till inspiration, kreativitet och lugn och ro. Storliens alpinområde består av 9 liftar och 23 nedfarter på Skurdalshöjden. Här finns stora möjligheter till off pist-åkning i synnerhet som Storlien får sin väl beskärda del av snö under säsongen. Systemet innehåller en erkänt bra funpark och en barnpark för de yngsta barnen.

Årehus har inga bostäder i Storlien.

Fakta och service

Byn ligger på 600 meter över havet och fallhöjden är maximalt 191 meter. Storlien erbjuder ett fantastiskt fjällfiske. Området består av ett tjugotal sjöar och tjärnar till vilka man kan köpa fiskekort, från dagkort till veckokort och säsongskort.

Kommunikation

Till Storlien tar du dig med bil, tåg eller flyg med anslutningar.

Den närmaste flygplatsen är Trondheim/Vaernes international Airport som ligger 7 mil bort eller Östersund/Frösöns flygplats som ligger 15 mil från Storlien. Ett bekvämt sätt är att ta nattåget för att anlända till Storlien på morgonen.

Storlien är beläget ca 40 minuters bilresa från Åre och ca en timme från Trondheim i Norge.

Affärer och restauranger

I Storlien finns både en konsumbutik (butiken är ombud för apoteket och systembolaget), bensinmack/livs samt en sportaffär med skidverkstad.
Restauranger som erbjuder allt från husmanskost till gourmetmåltider.