Mattmar

Där dalen öppnar upp sig och visar den mest fantastiska utsikt ligger Mattmar. Med sin placering mitt mellan Åre och Östersund är den perfekt för stadsbon som vill ha nära till fjället, för barnfamiljerna som vill ha ett tryggt ställe för sina barn.

Årehus har inga bostäder i Mattmar.

Mattmars socken ligger kring Indalsälven nordväst om Storsjön. Socknen, med ett medeltida ursprung, har odlingsbygd utmed älven och vid sjön och är i övrigt en kuperad skogsbygd.

Fakta och service

Stenhammaren

Stenhammaren är Mattmars bygdegård, vilken används till  olika aktiviter.

Loppis

Under sommaren finns det loppis hos Hans i Mällbyn och i fjöset vid S:t Annagården. Andra gårdsloppisar brukar också finnas i byn. Åk runt och titta!

Kyrka

Mattmars kyrka ligger vackert med utsikt över Oviksfjällen. Man har funnit lämningar av en stavkyrka från slutet av 1000-talet under kyrkgolvet. Platsen har alltså länge haft stor betydelse för folket runtomkring.

Pendlingsavstånd

Mattmar ligger mitt emellan Östersund och Åre med 5 mil åt vardera hållet. Busskommunikationer finns och det fungerar bra att pendla åt båda hållen.

Förskola

Mattmars egen förskola ligger centralt i byn, fullt med glada och aktiva barn. Det görs många utflykter till skogen och det finns ett litet trädgårdsland bakom huset där de odlar egen potatis, morötter osv.